Ä¢¹½Ö±²¥

Skip to main content

Draamakasvatus avoimessa yliopistossa

Miten teatteri ja kasvatus yhdistyvät draamassa? Kuinka draamaa käytetään opetusmetodina eri oppiaineissa? Mitä draaman kokemuksellisuus ja toiminnallisuus vaatii opettajalta? Draamakasvatus on sosiokulttuurista oppimista, jossa korostuu taiteen kokemuksellinen ja yhteisöllinen rooli. Opinnot löydät tämän sivun alaosasta.

Draamakasvatus: kokemuksellisen oppimisen mahdollistaja

Draamakasvatuksen opinnoissa tutkit draaman ja teatterin keinoja opetus- ja kasvatustyössä sekä draamaa taideaineena erilaisissa oppimisympäristöissä.  Opintoryhmässäsi tutkit ja opiskelet draaman ja teatterin keinoin draaman monipuolisia käyttömahdollisuuksia opetus- ja kasvatustyössä sekä kehität draamaopettaja-identiteettiäsi.

Opiskelussa käytäntö ja teoria ovat tiiviissä vuorovaikutuksessa: pääset yhdistämään lähijaksojen draamakokemukset ja teorian oppimistehtävissä. Perusopinnoissa saat valmiuksia käyttää draamaa ja sen työtapoja työssäsi. Aineopinnoissa syvennät draamaosaamistasi draaman eri genreissä ja dramaturgisessa ajattelussa sekä tutustut draaman tutkimukselliseen näkökulmaan.

Nämä opinnot ovat hyödylliset opettajille ja varhaiskasvatuksen opettajille, nuorten parissa työskenteleville, aikuiskasvattajille ja -kouluttajille sekä teatterikentän toimijoille. Ne sopivat oman ilmaisunsa kehittämisestä ja draaman soveltamismahdollisuuksista kiinnostuneille.

Voit opiskella draamakasvatusta

Draamakasvatuksen ilmoittautumisen ja haun ohje ja aikataulu

Aineenopettaja: Voit hankkia uuden opetettavan aineen kelpoisuuden avoimessa yliopistossa. Aineopintojen suorittaminen antaa tietyin edellytyksin

Draamakasvatuksen opintoja voit opiskella myös yhteistyöoppilaitoksissamme. Tutustu opintoihin kansanopistoissa, kansalaisopistoissa ja kesäyliopistoissa.

Mika Terävä, draamakasvatuksen opettaja