Biologian kandidaattiohjelma, nanotieteiden opintosuunta
Kuvaus
Nanobiologian alalla opiskelun kohteina ovat elävät järjestelmät: biomolekyylit, solut, virukset ja bakteerit. Opinnoissa saat perustiedot mm. mikrobien, eläin- ja kasvisolujen rakenteesta ja toiminnasta, elollisten ilmiöiden molekulaarisista mekanismeista, evoluutiosta, perimästä ja geeneistä. Perehdyt myös solujen ja soluorganellien, sekä solun makromolekyylien rakenteeseen ja toimintaan. Koulutus antaa sinulle vahvat perustiedot biokemiasta, molekyylibiologiasta, solubiologiasta, mikrobiologiasta sekä geeni- ja biotekniikasta. Lisäksi liität fysiikan ja kemian perustietoja biologisten ilmiöiden havainnointiin. Tavoitteena on, että saat monitieteellisen pohjan omalle asiantuntijuudellesi, jotta maisterivaiheessa pystyt ymmärtämään hyvin erikoistumisalasi ilmiöitä sekä sinulla on valmiudet hankitun tiedon soveltamiseen.
Osaamistavoitteet
Biologian kandidaatti ymmärtää ja on kiinnostunut erityisesti solu- ja molekyylibiologiasta nanotasolla. Kandidaatti osaa selittää ja analysoida nanotasolla tapahtuvia solujen toimintamekanismeja ja prosesseja sekä ymmärtää niiden sovelluksia monitieteellisesti. Kandidaatti osaa kuvata tieteellisen tutkimusprosessin periaatteet. Kandidaatti tuntee työturvallisuusnormit. Kandidaatilla on käsitys nanotieteiden sovellusten merkityksestä yhteiskunnassa. Biologian kandidaatti pystyy suunnittelemaan, toteuttamaan, analysoimaan, raportoimaan ja viestimään pienimuotoisia tieteellisiä tutkimuksia. Kandidaatti ymmärtää oman alansa tekstejä ja keskusteluja. Hän pystyy soveltamaan tietojaan sekä keskeisiä menetelmiä ja työvälineitä (ml. tietotekniikka) käytännössä. Kandidaatti osaa toimia vuorovaikutteisesti ja hallitsee hyvin suullisen ja kirjallisen kommunikaation. Kandidaatti osaa noudattaa hyvän tieteellisen käytännön periaatteita ja työskennellä eettisten normien mukaisesti. Biologian kandidaatti osaa suhtautua itsensä ja muiden tuottamaan tietoon objektiivisesti ja kriittisesti sekä arvioida tutkimuksen tulosten laatua. Kandidaatti arvostaa hyvää ammattitaitoa ja haluaa jatkuvasti kehittää ammattitaitoaan. Kandidaatti suorittaa tehtävänsä vastuullisesti ja noudattaa tunnollisesti työturvallisuusnormeja. Kandidaatti on yhteistyöhaluinen ja halukas soveltamaan oppimaansa yhteisössä.
Tutkintorakenne
- BENP1001 Elämän perusedellytykset maapallolla (5Ìý´Ç±è)
- BENP1002 Vesi ja vesistöt (5Ìý´Ç±è)
- BENP1003 Solun elämä (5Ìý´Ç±è)
- BENP1004 Luonnon monimuotoisuus (5Ìý´Ç±è)
- BENP1005 Ihminen ja ympäristö (5Ìý´Ç±è)
- Sisällön valinnaisuus
- Valitaan 60 ´Ç±è¾±²Ô³Ù´Ç±è¾±²õ³Ù±ð³Ù³Ùä
- Arvosteluasteikko
-
- 0-5
- BENY2001 HOPS ja työelämä (2Ìý´Ç±è)
- BENA2002 Mikrobiologia (3Ìý´Ç±è)
- BENA2003 Laboratoriotyötavat ja -turvallisuus (2 - 3 op)
- BENA2004 Genetiikka (4Ìý´Ç±è)
- BENA2005 Evoluutiobiologia (4Ìý´Ç±è)
- BENA2006 Virologia (3Ìý´Ç±è)
- BENA2007 Molekyylimikrobiologian laboratoriokurssi (5Ìý´Ç±è)
- BENA2008 Bioinformatiikka (3Ìý´Ç±è)
- BENA3009 Biotieteiden etiikka (2Ìý´Ç±è)
- BENA2015 Proteiinien rakenne ja toiminta (3Ìý´Ç±è)
- BENA2016 Biokemian laboratoriokurssi (3Ìý´Ç±è)
- BENA2017 Solubiologia (3Ìý´Ç±è)
- BENA2018 Solubiologian laboratoriokurssi (3Ìý´Ç±è)
- BENA2019 Fysiologia (5Ìý´Ç±è)
Biologian aineopinnot, solu- ja molekyylilbiologian opintosuunta nanotieteiden opiskelijoille (60Â op)
- MATP211 Calculus 1 (4Ìý´Ç±è)
- MATP212 Calculus 2 (5Ìý´Ç±è)
- TILP2500 Data ja mittaaminen (5Ìý´Ç±è)
- NANP1001 Nanotiede ja teknologia (2Ìý´Ç±è)
- NANA2001 Nanotieteiden laboratoriotyöt, molekylaariset vuorovaikutukset (6Ìý´Ç±è)
- KEMP111 Kemian perusteet 1 (yleinen kemia 1) (5Ìý´Ç±è)
- KEMP112 Kemian perusteet 2 (yleinen kemia 2) (5Ìý´Ç±è)
- KEMP113 Kemian perusteet 3 (epäorgaaninen kemia) (5Ìý´Ç±è)
- KEMP114 Kemian perusteet 4 (orgaaninen kemia) (6Ìý´Ç±è)
- KEMA200 Johdatus laboratoriotöihin (4Ìý´Ç±è)
- Sisällön valinnaisuuden lisätiedot
- FYSA2001 Moderni fysiikka osa A ilman laboratoriotöitä, laajuus 5 op.
- Arvosteluasteikko
-
- 0-5
- Osaamistavoitteet
- Fysiikan perusopintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija ymmärtää fysiikan merkityksen jokapäiväisessä elämässä, ympäristössä, yhteiskunnassa ja teknologiassa. Opiskelija ymmärtää fysiikan peruskäsitteet ja perusteoriat ja hänellä on valmiudet laajentaa ja syventää osaamistaan fysiikan aineopinnoissa. Hän tunnistaa ja ymmärtää luonnontieteen tutkimuksen erilaisia tutkimusmenetelmiä kuten "kynä ja paperi" -menetelmä, kokeellinen havainnointi ja tietokonemallinnus. Lisäksi hän tunnistaa numeerisesti ratkaistavan ongelman ja osaa käyttää ongelmanratkaisuun soveltuvia tietokoneohjelmistoja. Hän myös osaa tulkita suoraviivaista, kommentoitua tietokoneohjelmaa ja muokata sitä annetun ongelman perusteella. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitojensa kehitystarpeet ja on kehittänyt itselleen tavan ja tyylin tehokkaaseen oppimiseen.
- ³§¾±²õä±ô³Ùö
- Fysiikan perusopintoja sivuaineopiskelijoille ovat opintojaksot Mekaniikan perusteet (5 op), Värähtelyt ja termodynamiikka (5 op), Sähköopin perusteet (4 op), Sähkömagnetismin perusteet (6 op), Moderni fysiikka, osa A (5 op).
- Esitietovaatimukset
- Opintokokonaisuuden suorittaminen edellyttää, että opiskelija hallitsee lukion opetussuunnitelman perusteissa määritellyn matematiikan pitkän oppimäärän pakollisiin kursseihin ja fysiikan pakollisiin ja syventäviin kursseihin sisältyvän ydinaineksen, sekä tietokoneen käytön perustaitoja (tekstinkäsittely, esitysgrafiikka, taulukkolaskenta ja kuvankäsittely).
- FYSP1010 Mekaniikan perusteet (5Ìý´Ç±è)
- FYSP1020 Värähtelyt ja termodynamiikka (5Ìý´Ç±è)
- FYSP1040 Sähköopin perusteet (4Ìý´Ç±è)
- FYSP1050 Sähkömagnetismin perusteet (6Ìý´Ç±è)
- FYSA2001 Moderni fysiikka, osa A (5 - 6Â op)