Yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteriohjelma, politiikan opintosuunta
Kuvaus
Yhteiskuntatieteiden ja filosofian tutkinto-ohjelman maisteriopinnot suoritettuaan opiskelija hallitsee filosofian, politiikan, sosiologian tai yhteiskuntapolitiikan laaja-alaiset ja erityisosaamista edellyttävät, itsenäisen ajattelun ja tutkimuksen perustan muodostavat käsitteet, menetelmät ja tiedot. Hän ymmärtää oppialalleen tyypillisen tavan tarkastella tutkimuskohteitaan kriittisesti sekä etsiä, analysoida ja tuottaa uutta tietoa. Maisteriopinnoissa omaksuttujen taitojen avulla hän kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä osallistumaan uutta tietoa luovaan tutkimus- ja kehittämistoimintaan itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa. Itsenäisesti vaativissa yhteiskunnallisissa asiantuntijatehtävissä hän kykenee johtamaan itseään, asioita ja muita sekä tarkastelemaan sosiaalisia ilmiöitä uutta tietoa ja uusia ratkaisuja tuottavista näkökulmista. Hänellä on monipuoliset vuorovaikutustaidot ja hän osaa viestiä hyvin suullisesti ja kirjallisesti. Hän kehittää itsenäisesti omaa asiantuntijuuttaan. Opiskelijalla on perusvalmius filosofian tai sosiaalitieteiden tohtoriopintoihin pääaineenaan filosofia, politiikka, sosiologia tai yhteiskuntapolitiikka.
Politiikan (valtio-opin) opintosuunta tarjoaa opiskelijalle perustiedot suomalaisista eurooppalaisista sekä kansainvälisistä poliittisista järjestelmistä, parlamentaarisista menettelytavoista ja niiden historiasta, poliittisesta ajattelusta, aatteista ja puolueista, politiikan kielestä, retoriikasta sekä poliittisen toiminnan luonteesta ja ilmenemismuodoista. Opintosuunta antaa opiskelijalle valmiuden poliittisten instituutioiden ja käytäntöjen, ilmiöiden ja poliittisen ajattelun syvälliseen ymmärtämiseen sekä tarjoaa teoreettisia välineitä niiden analysoimiseen.
Maisteriohjelman politiikan opintosuunnan syventävien opintojen esitietovaatimuksina ovat politiikan tai valtio-opin perus- ja aineopinnot.
Osaamistavoitteet
Tutkinto-ohjelman maisteriopinnot suoritettuaan opiskelija hallitsee alansa laaja-alaiset ja erityisosaamista edellyttävät, itsenäisen ajattelun ja tutkimuksen perustan muodostavat käsitteet, menetelmät ja tiedot. Hän ymmärtää oppialalleen tyypillisen tavan tarkastella tutkimuskohteitaan kriittisesti sekä etsiä, analysoida ja tuottaa uutta tietoa. Maisteriopinnoissa omaksuttujen taitojen avulla hän kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä osallistumaan uutta tietoa luovaan tutkimus- ja kehittämistoimintaan itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa. Itsenäisesti vaativissa yhteiskunnallisissa asiantuntijatehtävissä hän kykenee johtamaan itseään, asioita ja muita sekä tarkastelemaan sosiaalisia ilmiöitä uutta tietoa ja uusia ratkaisuja tuottavista näkökulmista. Hänellä on monipuoliset vuorovaikutustaidot ja hän osaa viestiä hyvin suullisesti ja kirjallisesti. Hän kehittää itsenäisesti omaa asiantuntijuuttaan. Opiskelijalla on perusvalmius opintosuuntansa tohtoriopintoihin
Tutkintorakenne
- Sisällön valinnaisuus
- Valitaan 90 ´Ç±è¾±²Ô³Ù´Ç±è¾±²õ³Ù±ð³Ù³Ùä
- Arvosteluasteikko
-
- 0-5
- Osaamistavoitteet
- Yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteriohjelman syventävät opinnot jakautuvat filosofian, politiikan, sosiologian ja yhteiskuntapolitiikan opintosuuntiin. Opintosuunnan syventävät opinnot suoritettuaan opiskelija on syventänyt teoreettista tietoa ja osaamistaan, hän on perehtynyt johonkin opintosuuntansa erityisalaan, hänen menetelmäosaamisensa on syventynyt ja hän on saavuttanut tieteellisen työn edellyttämän kypsyyden. Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon suorittaminen jossakin opintosuunnista antaa valmiudet työskentelyyn oman opintosuunnan ammattitaitoa vaativissa tehtävissä sekä myös valmiudet tieteellisiin jatko-opintoihin omalla tieteenalalla.
- ³§¾±²õä±ô³Ùö
- Yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteriohjelman syventävät opinnot rakentuvat maisterintutkielmaa tukevien teorioiden ja tutkimuskäytäntöjen vahvistamiseen sekä niiden aikana suunnitellaan ja kirjoitetaan maisterintutkielma omassa opintosuunnassa. Tutkimusalojen ja menetelmien opinnoissa on runsaasti valinnanvaraa, millä tuetaan opiskelijan omaa maisterintutkielman tekoa.
- YFIS3001 Maisteriseminaari I (5Ìý´Ç±è)
- YFIS3002 Maisteriseminaari II (5Ìý´Ç±è)
- YFIS7005 Maisterintutkielma (40Ìý´Ç±è)
- YFIS7010 Kypsyysnäyte (0Ìý´Ç±è)
- VALS410 Demokratia ja hallinta (5Ìý´Ç±è)
- POLS3011 Johdatus politiikantutkimukseen (5Ìý´Ç±è)
- POLS3012 Conflict in World Politics (5Ìý´Ç±è)
- VALS330 Moderni poliittinen ajattelu (5Ìý´Ç±è)
- POLS3013 Gradua tukeva kirjallisuus (5Ìý´Ç±è)
- VALS423 Maailmanpolitiikan nykydebatteja (5Ìý´Ç±è)
- POLS3014 Poliittinen analyysi (5Ìý´Ç±è)
- POLS3015 Taiteen poliittinen tulkinta (5Ìý´Ç±è)
Yhteiskuntatieteiden ja filosofian syventävät opinnot, politiikan opintosuunta (90 op)
- Sisällön valinnaisuus
- Valitaan 30 ´Ç±è¾±²Ô³Ù´Ç±è¾±²õ³Ù±ð³Ù³Ùä
- Sisällön valinnaisuus
- Valitaan 0-15 ´Ç±è¾±²Ô³Ù´Ç±è¾±²õ³Ù±ð³Ù³Ùä
- YFIM8001 Harjoittelu kotimaassa (15Ìý´Ç±è)
- YFIM8002 Harjoittelu ulkomailla (15Ìý´Ç±è)
- POLM4001 Politiikantutkimuksen erityiskysymyksiä 1 (5Ìý´Ç±è)
- POLM4002 Politiikantutkimuksen erityiskysymyksiä 2 (5Ìý´Ç±è)
- POLM4003 Politiikantutkimuksen erityiskysymyksiä 3 (5Ìý´Ç±è)
Vapaasti valittavat opinnot (30Â op)
Vapaavalintaisia opintoja suoritetaan siten, että maisteritutkinnon laajuus on vähintään 120 op.
Vapaavalintaisiin opintoihin voi sisältyä myös esim. kansainvälisessä vaihdossa suoritettuja opintoja, opettajan pedagogiset opinnot, sivuaine-, kieli-, viestintä- tai yleisopintoja, tutkimusmetodiopintoja, työelämäopintoja tai muiden opintosuuntausten opintojaksoja, joita ei ole käytetty muihin tutkintoihin.
Vapaavalintaisissa opinnoissa suositellaan suoritettavaksi erityisesti laitoksen tarjoamia erillisiä opintokokonaisuuksia tai niiden jaksoja, tai UniPIDin järjestämiä opintoja.
Suositeltu opintojakso: Vapaaehtoinen harjoittelu (0 - 15Â op)
Vapaaehtoinen harjoittelu suoritetaan vain kertaalleen, joko kotimaassa tai ulkomailla.