VALS410 Demokratia ja hallinta (5 op)

Arvosteluasteikko
0-5
Opetuskieli/-kielet
suomi

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa hahmottaa demokratian nykyongelmia päätöksenteon ylikansallistuessa ja monitasoistuessa, ja hallinnon kääntyessä hallinnaksi erilaisten ohjausideologioiden ja hallinnan paradigmojen seurauksena.

Suoritustavat

Alan tutkijan tai tutkijoiden tarjoama luentosarja, kurssi tai työpaja, joka perustuu tekeillä olevaan tutkimukseen. Kurssin loppusuorituksena on opetukseen pohjautuva essee.

Mikäli tätä opetusta ei jonakin vuonna järjestetä, kurssi suoritetaan kirjoihin perustuvalla esseellä. Suoritustavoista ilmoitetaan kurssin tai työpajan alussa. Vaihtoehtoisesta esseesuorituksesta voi sopia kurssin vastuuopettajan kanssa.

³§¾±²õä±ô³Ùö

Kurssilla tarkastellaan hallinnon ja hallinnan muutoksien vaikutuksia demokratian kannalta sekä sitä, miten hallinnan tavat vaikuttavat kansalaisiin ja heidän vaikuttamismahdollisuuksiinsa.

Oppimateriaalit

Vahvistetaan kurssin alussa. Esseen pohjana oleva kirjallisuus oheisessa kirjallisuuslistassa.

Kirjallisuus

ISBN-numero Tekijä, julkaisuvuosi, teoksen nimi, julkaisija
Kaksi teosta seuraavista:
Papadopoulos, Y: Democracy in Crisis? Politics, Governance and Policy.
Dean, M.: Governing Societies: Political Perspectives on Domestic and International Rule.
Djelic, M-L.& Sahlin-Andersson, K. (toim.): Transnational Governance: Institutional Dynamics of Regulation.
Torfing, J., Peters, G., Pierre, J. & Sörensen, E.: Interactive Governance: Advancing a Paradigm.
Lee, Caroline W., Michael McQuarrie & Edward T. Walker (toim.) (2015): Democratizing Inequalities, Dilemmas of New Public Participation.

Arviointiperusteet

Esseesuoritukset arvioidaan opetussisällön haltuunoton, käsitteellisesti monipuolisen erittelyn ja järkevän omaehtoisen tarkastelutavan omaksumisen perusteella.