NANA2001 Nanotieteiden laboratoriotyöt, molekylaariset vuorovaikutukset (6 op)
Osaamistavoitteet
Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä fysiikan, kemian ja biokemian laboratorioissa, hän osaa karakterisoida nano-kokoluokan molekyylejä fysiikan, kemian ja biokemian menetelmin, tarkastella kriittisesti havainnoituja tuloksia ja raportoida ne selkeästi sekä kirjallisesti että suullisesti.
Suoritustavat
Luennot, laboratoriotyöskentely, raportit ja seminaari.
³§¾±²õä±ô³Ùö
Kurssilla tuotetaan nano-mittakaavan systeemejä ja niiden ominaisuuksia tutkitaan erilaisilla eksperimentaalilla menetelmillä. Kurssin työt on jaettu viikottaisiin teemoihin, jossa työt alkavat yleenä luennolla, jonka jälkeen varsinainen laboratoriotyö suoritetaan. Joissain tapauksissa laboratoriotyö-osuus suoritetaan yhdessä päivässä, mutta on myös töitä, joissa laboratoriotyö sijoittuu useammalle päivälle. Nanomateriaalit tuotetaan sekä supramolekyylikemian etta biokemiallisin keinoin ja systeemien karakterisointi lähinnä spektroskooppisin ja elektroniikan keinoin. Viikon viimeinen päivä on yleensä varattu tulosten tarkasteluun ja työraportin kirjoitukseen. Kurssin lopussa jokainen opiskelija esittelee yhden työn suullisesti loppuseminaarissa.
³¢¾±²õä³Ù¾±±ð»å´Ç³Ù
Kurssi on ensijaisesti nanotieteiden opiskelijoille. Paras ajankohta kurssille on kolmas vuosi.
Oppimateriaalit
Kuhunkin työhön jaetaan materiaali erikseen.
Arviointiperusteet
Aktiivisuus laboraoriotöissä, datan käsittelytaito, raportointitaito.
Arvosanakohtaiset arviointiperusteet
Kurssin suoritus vaatii kaikki laboratoriotyöt raportteineen. Raportit arvostellaan selkeyden ja opiskelijan esiintulevan ymmärryksen perusteella.
Esitietovaatimukset
Kokemusta laboratoriotyöskentelystä.