PEOP010 Johdatus perheopintoihin (5 op)
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää perheen monimuotoisuuden ja tuntee perheen erilaiset määrittelyt. Hän hahmottaa monitieteisen perhetutkimuksen lähestymistavat ja pystyy tarkastelemaan omia arkikokemuksiaan perheestä tutkimustiedon valossa.
Suoritustavat
Oppimistehtävä tai verkkokurssi
³§¾±²õä±ô³Ùö
Opintojaksolla tutustutaan monitieteisen perhetutkimuksen lähestymistapoihin ja käsitteisiin sekä tarkastellaan perhettä ja erilaisia perhemuotoja uuden tutkimus- ja tilastotiedon valossa.
Oppimateriaalit
Castren, A. & Högbacka, R. 2014. Avautuuko perhe? Eksklusiivisuuden ja inklusiivisuuden dynamiikka perhesidoksissa. Sosiologia 2, 106-122.
Jallinoja, R. 2014. Sosiaalisten sidosten tutkimisesta. Esimerkkeinä perhe ja suku. Sosiologia 2, 168- 174.
Kirjallisuus
ISBN-numero | Tekijä, julkaisuvuosi, teoksen nimi, julkaisija |
---|---|
9789524953238 | Jallinoja, R., Hurme, H. & Jokinen, K. (toim). 2014. Perhetutkimuksen suuntauksia. Helsinki: Gaudeamus. |
Arviointiperusteet
Arvioinnin perustana ovat toisaalta jaksokohtaiset osaamistavoitteet, toisaalta suoritusmuotoon liittyvät tavoitteet. Oppimistehtävässä ja tentissä on keskeistä se, miten vastauksessa on hyödynnetty vaadittua kirjallisuutta. Hyväksytyissä esseevastauksissa on hyödynnettävä kaikkia vaatimusteoksia ja tentissä on vastattava kaikkiin tenttikysymyksiin. Oppimistehtävävastauksessa edellytetään kirjatiedon muokkaamista ja soveltamista käytäntöön. Tenttien arvioinnissa painotetaan asian sisällöllistä ymmärrystä kirjallisuuteen pohjautuen sekä vastauksen monipuolisuutta. Verkkokurssit edellyttävät aktiivista osallistumista ja kurssiin liittyvien tehtävien suorittamista.
Arvosanakohtaiset arviointiperusteet
Arvosanakohtaiset arviointikriteerit esitetään perheopinnot-oppiaineen Koppa-sivuilla ja verkkokurssilla Optima-sivuilla.