FYSS9489 Graduseminaari (4 op)

Arvosteluasteikko
±á²â±¹Ã¤°ì²õ²â³Ù³Ù²â-³ó²â±ôä³Ù³Ù²â
Opetuskieli/-kielet
suomi , englanti

Osaamistavoitteet

Graduseminaarin aikana opiskelija työstää omaa lopputyötään ohjaajansa avustuksella. Seminaarissa keskustellaan vertaisten kanssa. Kurssin tavoitteena on sitouttaa opiskelija opinnäytetyön tavoitteelliseen aikataulutukseen ja sen toteutukseen. Kurssin aikana opiskelija vahvistaa omia taitojaan projektin suunnittelussa ja aikatauluttamisessa, sekä tunnistaa omia vahvuusalueitaan. Opiskelija osaa kommunikoida ymmärrettävästi omasta työstään ja laatia siitä tieteellisen esitelmän.

Suoritustavat

Keskustelut ja vuorovaikutteiset tilaisuudet, pohdinta- ja suunnittelutehtävät, seminaariesitys.

³§¾±²õä±ô³Ùö

Graduaiheen ja ohjaajan etsiminen (ellei jo valittu); aikaisempiin graduihin tutustuminen; graduprosessin hahmottaminen kokonaisuudessaan; arvosteluun ja odotuksiin tutustuminen; oman aiheen kehittely ja esitteleminen muille; ajankäytön suunnittelu ja tekstin tuottaminen; laitoksella esitettävän graduseminaarin laatiminen, harjoittelu ja julkinen esittäminen; ryhmän esiin nostamien teemojen purkaminen.

³¢¾±²õä³Ù¾±±ð»å´Ç³Ù

Seminaari alkaa joko syys- tai kevätlukukauden alussa ja kestää kaksi lukukautta. Kurssi alkaa ja päättyy intensiivisempään jaksoon, joiden välillä tavataan noin kerran kuukaudessa.

Arviointiperusteet

Opintojakson arviointi edellyttää aktiivista osallistumista kontaktiopetukseen (vähintään 80 %) ja oman gradutyön julkista esittämistä laitoksen graduseminaarissa.

Esitietovaatimukset

Opiskelija on edennyt opinnoissaan vaiheeseen, missä graduaiheen valinta on ajankohtainen tai opinnäytetyön työstäminen on juuri alkanut.

Vastaavat opintojaksot